Reduksjon av effektuttak ved kyllingfabrikk gjennom termisk lagring
Mål om å bygge verdens beste næringsmiddelindustribygg. Bygget skal bidra til et lavt klimafotavtrykk og høy kostnadseffektivitet i et livssyklusperspektiv
Prosjekteier
NK ENERGIEIENDOM DRIFT AS
Teknologileverandører
- Parat Halvorsen
- Noe ny teknologi utvikles i samarbeid med Sintef
Teknologisk innovasjon
- Ny teknologi for lagring av energi i form av kulde
- Ny anvendelse av lagringsteknologi for energi i form av kulde og varme
Kompetanseutvikling
- Norsk Kylling har, gjennom REMA, inngått kontrakt med SINTEF og HighEFF om forskningsarbeid, der fabrikken inngår som case studie.
Realisert spredning av teknologi
- 1. implementering av smart styring av dampakkumulering
Videre utvikling og videre spredning
- Etablering av en smartfabrikk i denne skalaen vil være en betydelig innovasjon med spredningspotensiale nasjonalt og internasjonalt
- Løsningene vil være til inspirasjon for mange fabrikker og bransjer som har effektsvingninger og store behov for kulde og varme på ulike temperaturnivåer
- De involverte rådgiverne jobber også mot andre bransjer som meieri og havbruk der slike løsninger også kan være aktuelle
- Det er grunn til å tro at fabrikken vil vekke internasjonal oppmerksomhet dersom den realiserer slike løsninger