Nøkkelfakta
-
HustypeVilla fra 70-tallet
-
EnergitiltakOppgradert til TEK10-nivå
-
Støtte fra Enova125.000 kroner
-
Effekt av energitiltakeneSunt inneklima
Tips til hvordan du finner en kvalifisert energirådgiver
- Se vårt energirådgiverregister.
- Google etter en tømrer, byggmester eller ingeniør med riktige kvalifikasjoner.
- Legg ut en forespørsel på mittanbud.no eller finn.no
Merk at energirådgiverregisteret er ikke en godkjennings- eller sertifiseringsordning, men viser en oversikt over energirådgivere som har dokumentert at de oppfyller Enovas kompetansekrav.
Energirådgiveren opptrer på egne vegne og er ikke rådgiver for Enova. Enova utøver ingen godkjenning eller kvalitetskontroll på arbeidet som utføres av rådgiveren.
Enova gir kun støtte til energirådgivning hvor det kan dokumenteres at energirådgiver tilfredsstiller et av følgende kompetansekrav:
1. Energirådgiveren tilfredsstiller kompetansekravene i henhold til Energimerkeforskriften §17 og jobber i et registrert foretak med byggfaglig* virksomhet.
2. Energirådgiver er tømrermester, byggmester, byggingeniør, fagskoleingeniør eller arkitekt med fordypning bygg og jobber i et registrert foretak med byggfaglig* virksomhet.
3. Energirådgiveren har svennebrev som tømrer eller annen relevant byggteknisk kompetanse, jobber i et registrert foretak med byggfaglig* virksomhet og har gjennomført og bestått et av følgende kurs:
- «Kurs i energieffektivisering av boliger» (Lavenergiprogrammet/Enova, avholdt 2013- 18).
- «Kurs i prosjektering av passivhus» (NTNU 2009 - 2014).
- «Arbeider på eksisterende bygg» (Byggmesterforbundet)
- «Energirådgiver» og/eller «Energidesign og bygningsfysikk» (Fagskolen i Vestfold og Telemark)
- «Bygningsvern 1» og «Bygningsvern 2» (Fagskolen i Innlandet)
- “Energirådgjevar” (Fagskulen Vestland)
- «Energirådgiverkurs» (Norges Eiendomsakademi (NEAK))
* «Et registrert foretak med byggfaglig virksomhet» må være registrert med en byggfaglig relevant næringskode og bransjebeskrivelse i Brønnøysundregisteret. Foretakets virksomhet må omfatte tjenestetilbud rettet mot boligeiere i privatmarkedet.
- Å undersøke energirådgiverens hjemmeside og beskrivelse av tilbud. Hjemmesiden vil ofte angi om foretaket har de nødvendige godkjenningene.
- Sjekke om energirådgiveren har relevante referanser fra tilsvarende oppdrag.
- Snakke med venner og bekjente. Kanskje de har gode råd i forhold til valg av leverandør og prosessen du skal i gang med.