Et premiss å heve energistandarden
Ellen Marie Stordalen og Rolf Korneliussen hadde lovet hverandre aldri å gå i gang med et omfattende oppussingsprosjekt. Men da de fikk tilbud om å kjøpe en eldre enebolig på Nordstrand i Oslo, kunne de ikke si nei. Skulle de bygge et hus for fremtiden, visste de også at de ville tjene på å gjøre energioppgraderinger.
Hus bygd etter 1987
Du bor i et relativt nytt hus, men har mange muligheter for å spare energi. Er målet ditt å spare mye? Da bør du først og fremst sørge for at huset holder bedre på varmen.
Hus bygd mellom 1960 og 1987
Enkle konstruksjoner var langt viktigere enn å redusere varmetap da boligen din ble bygget.
Hus bygd før 1960
Jo eldre huset ditt er – dess mer energi krever det. For å redusere energibehovet bør du derfor gjennomføre en kombinasjon av flere grundige tiltak. Disse tiltakene vil forbedre boligens evne til å holde på varmen.
Bygge nytt
Fremtidens bolig produserer mer energi enn den bruker. Skal du bygge nytt hus eller ny hytte? Da må du finne ut om du vil følge dagens standard, eller om du vil strekke deg litt lenger.
Verneverdig hus
Verneverdige hus har viktig historie i veggene. Da er det godt å vite at du kan gjøre det mer energieffektivt uten å ødelegge det gamle. Selv om man ikke klarer å oppnå det samme energinivået som i moderne hus, vil flere tiltak bety mye for både miljøet og inneklimaet.
Leilighet
Du som bor i leilighet kan gjøre mange energitiltak for å få lavere energibruk og bedre inneklima. Dette uten å involvere sameiet eller borettslaget.
Energitiltak på hytta
Energiprisene for hytter har gått kraftig opp de siste årene, og nettleien er ofte dyrere der enn hjemme. Dette er gode argumenter for at du bør tenke på hvilke energitiltak du bør gjøre på hytte.